WaterRoof – grafiskt gränssnitt till IPFW på Mac

Jonas Lejons blogg sprang jag på verktyget WaterRoof. WaterRoof är ett grafiskt gränssnitt till brandväggen IPFW som finns i Mac OS X. IPFW är en mycket kompetent brandvägg som utvecklas som del av operativsystemet FreeBSD.

WaterRoof gör det möjligt att på ett enkelt sätt skriva och applicera brandväggsregler för IPFW. Men den gör dessutom mycket mer än så. Waterroof gör det möjligt att kolla loggar, statistik, nätverksprocesser och mycket mer. Det är snarare ett verktyg för att övervaka och kontrollera din dators nätverksanslutning.

I Mac OS X (och i FreeBSD) finns även OpenBSDs brandvägg pf, och den är på många sätt, mer modern bättre och enklare att arbeta med. Jag tycker dock att WaterRoof i sig är ett verktyg värt att titta på om man använder Mac OS X.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *