451 – Ny felkod vid censur

Tim Bray, skaparen av XML numera anställd på Google har skrivit ett förslag om att utöka listan för felkoder i HTTP med en ny kod. Den nya koden, med föreslagna numret 451 ska användas för att meddela användare att den utpekade resursen inte går att nå på grund av legala skäl.

I draft-tbray-http-legally-restricted-status skriver Tim:

This document specifies an additional Hypertext Transfer Protocol (HTTP) status code for use when resource access is denied for legal reasons. This allows server operators to operate with greater transparency in circumstances where issues of law or public policy affect their operation. This transparency may be beneficial both to these operators and to end users.

Koden 451 är, naturligtvis inte slumpmässigt vald, utan anspelar på nyligen bortgångne Ray Bradburys bok Farenheit 451.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *