Introduktion till Bitcoin

För den som vill veta mer om den kryptografiskt baserade, digitala valutan Bitcoin finns det en riktig bra introduktion att läsa.

Bitcoin: A Technical Introduction (pfd), skriven Chris Clark går på ca 40 sidor igenom vad Bitcoin är, hur man använder Bitcoins, den bakomliggande kryptografiska tekniken, digitala valutor inklusive några föregångare. Slutligen tittar den på hur Bitcoin är implementerad samt hur man gräver (mining) efter bitcoins.

3 reaktioner på ”Introduktion till Bitcoin

  1. Ah, bra tips! Tar och lägger en uppföljningspostning om den. I dag kostar det nästan så mycket i energi att göra mining att det enda sättet som är riktigt lönsamt är att använda botnets, vilket är en rätt skrämmande utveckling. Sedan har dom rätt i princip – faller SHA-256 så faller Bitcoin, Men då har vi nog även större problem.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *