Säkert sätt att betala med kort på nätet

Vi handlar som aldrig förr på nätet. Något som kan vara lite svårt är att veta om det är en säker plats att handla på eller inte. För att göra själva köpet mer säkert från ditt konto har det därför kommit ett antal sätt att betala med kort som gör det mer säkert att genomföra köpet. En av de som har en lösning på det är Swedbank. Ett bra tips till att börja med är att ha mindre summor pengar på ett konto kopplat till kort och göra regelbundna överföringar. Det säkerställer att du inte kan förlora en större summa pengar om du skulle få ditt kort skimmat.

Verifiering i flera steg

Det nya för att genomföra betalningar är att göra det genom verifiering. Swedbank har tagit fram en modell som kräver att man verifierar sig med bankID eller genom sms till ett telefonnummer man har valt innan. Det här gör att det inte bara är att genomföra ett köp och att det dras pengar från ditt kort utan att du märker det. Med det här sättet kan man även upptäcka om någon försöker använda ditt kort för att handla. Får du ett sms där du ska bekräfta en betalning som du vet att du själv inte har försökt att genomföra vet du att någon använder sig av ditt kort.

Verifiering i flera steg

Välja att ha kortet stängt för internetköp

Om det är väldigt sällan man genomför köp på nätet kan det vara smart att ha kortet stängt för betalningar online. Det är enkelt att göra i internetbanken och det går att välja att ha kortet öppet eller stängt så många gånger man behöver och vill. Det här är givetvis ett säkert sätt att ha betalkort för de som aldrig gör inköp på nätet. Väljer man att ha kortet stängt går det inte att genomföra köp nätet utan det kortet är bara öppet för att handla med det fysiskt eller ta ut pengar i en bankomat.

Masterpass för enklare kortköp

Det har idag kommit en möjlighet att skapa en digital plånbok med hjälp av sitt Mastercard och sin bank. Det är på många sätt säkert och bra eftersom man kan ha större kontroll. Risken är alltid att man gör det enklare för den som vill i på kontot när man väljer att göra något där de kan komma åt något via nätet. Det här är ändå ett säkert sätt eftersom det krävs bankID för att komma åt den digitala plånboken. Vill man dessutom göra något i den krävs ännu en signering med bankID. Med Masterpass sparas även din leveransadress och det kan göra det lättare att genomföra ett köp utan att behöva skriva in sina uppgifter på nätet.

Masterpass för enklare kortköp

Alla de lösningar som kommer är för att skapa en mer säker miljö att handla på nätet, men det gäller ändå som med allt att vara försiktig med var man handlar och vad man gör. Var försiktig med att lämna ut dina kortuppgifter på okända sidor och kontrollera vem som är bakom sidan om du är minsta osäker är rekommendationen att välja att handla på ett annat ställe.