Analysera chip med degate

(Tipstack till JonasT) Det finns ett verktyg kallat Degate avsett att användas för att analysera digitala integrerade kretsar (chip). Degate har bland annat använts för att analysera en chip-implementation av kryptot i DECT.

Degate
Degate.

Att analysera kretsar är inget nytt och det finns flera olika företag som gör detta, ex Flylogic Engineering och Chipworks. Dessa företag kör antingen med kommersiella verktyg eller egenutvecklade. Att se ett öppen kod-verktyg för den här typen av arbete har jag dock aldrig sett.

Och Degate är inte bara användbart för att göra analys av befintliga chip, utan är even avändbart under utveckling och debug på låg nivå. Degate inkluderar bland annat funktionalitet för kontrollera designregler (DRC).

sidan med dokumentationen för Degate finns även en del filmer och presentationer som visar analys av olika chip, hur man plockar kapseln av ett chip och skapar bilder att analysera.

En reaktion på ”Analysera chip med degate

  1. Ne kuzim ,,,ja imam Piaggio Carnaby 300ie i moj motor ima “samo 22.2ks” pa me bas zanima kako i sa kojim kvarovima ce proci ovaj KYMCO 300ie. Moj trosi izmedju 3.5 pa do 5 litara na sto km (ovisi dali ga ja vozim ili moja zena) . Sto se kvarova tice otisla mi je elektricna pumpa za bezin , na moju srecu u garantnom roku ,a i rekli su mi da im je to mana . Nadam se da je Kymco rjesio taj prom0eb&#823l;.sve u svemu sa nestrpljenjem ocekujem ovaj test. Dali hocete rastaviti cjeli motor kao sto u radili u Njemackom MOTORADU nakon prjedjenih 20 000km..???

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *