INFRARÖD BASTUFILT FÖR SMÄRTA – FUNGERAR DEN VERKLIGEN?

Detta kan vara fallet för dem som har att göra med allt från lindriga obehag till kronisk smärta.

 

Men med så många olika alternativ på marknaden kan det vara ett stort pussel att veta vilken man ska välja.

 

Medan många alternativ bara kommer att hjälpa till med en specifik typ av smärta, kommer andra inte att göra någonting alls, och tycka om människor som lider för att lura dem från deras surt förvärvade pengar.

 

Det är därför viktigt att veta exakt vad du köper, vad det gör och om det faktiskt kommer att fungera.

 

Ett alternativ som har visat sig ge ett antal fördelar är en infraröd matta. Frågan är när man använder en infraröd filt mot smärta – fungerar det verkligen?

 

Tja, det är precis vad vi ska titta på idag.

 

Så om du funderar på att köpa en infraröd matta för att göra ditt liv lite bekvämare, men inte är helt säker nog för att ta steget ännu, är det här artikeln för dig.

 

Hur fungerar infraröda mattor mot smärta?

Infraröda bastufilt fungerar genom att använda ett internt elektriskt värmesystem, som drivs av antingen batterier eller ansluts direkt till elnätet.

 

Detta gör att du kan välja mellan att täcka dig själv för helkroppsvärmeterapi eller att värma upp enskilda delar av din kropp för att hjälpa till att behandla specifika åkommor.

 

Värmeterapi är välkänt för att vara en effektiv metod för att minska nivåerna av smärta i människokroppen. Det är dock viktigt att förstå hur värmeterapi fungerar och vilken typ av smärta den kan användas för att behandla.

 

När din kroppstemperatur stiger när du använder filten, kommer dina blodkärl att börja vidgas mer effektivt. Detta inkluderar blodkärl i muskelvävnaden, samt alla områden där användaren upplever smärta.

 

Denna expansion hjälper till att öka mängden syre och näringsämnen som kan nå muskelvävnaden.

 

Som ett resultat ökar hastigheten med vilken kroppen kan reparera skadad och skadad vävnad. Det kan också bidra till att minska stelhet i de drabbade områdena, vilket ytterligare bidrar till de smärtreducerande effekterna.

 

De sensoriska receptorerna som finns på huden stimuleras också under exponering för en värmekälla.

 

Detta kan hjälpa till att minska nervsignaleringen, minska uppfattningen av smärta och låta dig vara mer bekväm medan din kropp läker skadan.